Horvátország

Hivatalosan megnyílt az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2016. február 29-én. A program a határon átnyúló együttműkődés folytatásaként újabb lehetőséget nyújt a határtérség fejlesztésére. A kiírás indikatív értéke 26,5 millió euró, amely három különböző prioritást támogat: a természeti és kulturális erőforrások fenntartható hasznosítása, együttműködés, okatatás. Az első pályázati felhívás 2016. május 31-ig, közép-európai idő szerint 17.00 óráig áll nyitva, vagyis ez az egykörös kiírás beadási határideje.

Bővebben...

europa bizottsag

 

Az Európai Bizottság hatvanmillió euróval támogatja a magyar-horvát gazdasági együttműködést. Az erre vonatkozó programot a bizottság kedden ismertette honlapján.

Bővebben...

Ősszel jelennek meg a határon átnyúló súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelmet, az állampolgárok és a kritikus infrastruktúrák védelmét, a külső határok ellenőrzésének és védelmének megerősítését, az illegális bevándorlás kezelését, valamint a vízumeljárás fejlesztését támogató Belső Biztonsági Alap pályázati felhívásai.


Közleményben emlékeztettek: az Európai Bizottság jóváhagyta Magyarország Belső Biztonsági Alapjának többéves Nemzeti Programját, így a 2014-2020-as időszakban 61,4 millió euró Európai Uniós támogatás válik felhasználhatóvá Magyarországnak. 

A 2015 márciusában a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap keretében már jóváhagyott 24,1 millió euró támogatás megítélésével és a tagállami szinten biztosított 25 százalékos társfinanszírozással az elkövetkező hét évben összesen 33 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Magyarországon a két alap támogatásával.

A források mielőbbi felhasználása érdekében a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap keretében a Belügyminisztérium az első felhívásait 2015. június 30-án tette közzé, mintegy 2,1 milliárd forint értékben, további mintegy 3 milliárd forint értékű pályázat kiírására 2015 második félévében kerül sor - tették hozzá.

 A Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapot, valamint a Belső Biztonsági Alapot az Európai Unió a belügyi támogatások egységes kezelése érdekében hozta létre a 2014-2020 közötti időszakra. A Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap a közös európai menekültügyi rendszer területén szükséges fejlesztések finanszírozása, valamint az illegális migráció elleni hatékony fellépés érdekében nyújt támogatást - közölte a tárca.

Forrás: MTI

A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 jelmondata: “Partnerséget építünk…” Küldetése, hogy javítsa a magyar-szlovák határtérség integrációját gazdasági, humán, környezetvédelmi és közlekedési szempontból. Az Európai Unió pénzügyi segítségével megkísérli elősegíteni közös helyi és térségi határon átnyúló kezdeményezések felszínre kerülését. Területi meghatározás: Budapest, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Győr-Moson-Sopron megye, Heves megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Bővebben...