agrároktatás

2017. január 25-től nyújthatnak be az érintett szervezetek támogatási kérelmet az agrárgazdaság szereplői számára tartható képzések, felkészítő tréningek megvalósítására. A Vidékfejlesztési Program keretében összesen 6,2 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre a képzések megvalósítására.

A felhívás az agrárágazat humán hátterének fejlesztését célozza, ami hozzájárul a vidéki területek gazdasági növekedéséhez, a mezőgazdasági termelők, élelmiszer feldolgozók, valamint erdőgazdálkodók fenntartható, környezetkímélő, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdálkodásának elősegítéséhez, továbbá a vidéki területek népesség-megtartó képességének erősítéséhez.

A termelők versenyképességét alapjaiban határozza meg a meglévő tudásszint minősége, azaz korszerűsége, alkalmazhatósága, mélysége. A cél elérését a képzéseket szolgáltató szervezetekkel történő szoros együttműködés szolgálja, amelyhez a most megjelent vidékfejlesztési pályázat is hozzájárul.

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent pályázatra 2017. március 27. és 2019. március 26. között nyújthatók be a kérelmek. Az első értékelési szakasz 2017. április 28-ig tart, az elnyerhető támogatás akár 100%-os intenzitású is lehet.

Forrás: mvh.allamkincstar.gov.hu

A pályázati felhívás itt érhető el!